Informacije o Home Sweet Home lancu trgovina

Poštovani Korisniče, na ovoj stranici možete pronaći informacije o ovim internetskim stranicama te upute za jednostavnu uporabu njihovim različitih dijelova.

Brze poveznice:

Podrška

Ukoliko trebate pomoć, molimo Vas da nam se obratite elektroničkom poštom na info@homesweethome.com.hr Na Vaš upit ćemo odgovoriti u najkraćem roku!

Telefonska podrška je osigurana svakog radnog dana od 9-21 sati, na slijedećim brojevima telefona:

Centar Kaptol

 • 01 640 9710

Mall of Split

 • 021 669 585

Joker Centar

 • 021 684 684

Avenue Mall Osijek

 • 031 399 576

Upute za uporabu

Jednostavnom navigacijom kroz sadržaj internetske stranice dolazi se do pojedinih tema, a odabrana poveznica vodi izravno do željene informacije. Na vrhu stranice nalazi se glavni izbornik koji opisuje kategorije sadržaja ovih internetskih stranica. Pretraživanje je moguće prema ključnim riječima (naziv proizvoda ili proizvođač) ili prema šifri proizvoda.

Kupovati putem naše internet trgovine je jednostavno i intuitivno. Proizvod možete kupiti odmah ili ga dodati u košaricu pa kupiti kada dovršite izbor. Plaćanje se obavlja putem jednostavnog sučelja s minimalnim brojem koraka.

Obratite nam se ukoliko naiđete na poteškoće, rado ćemo vam pomoći!

Webshop

Našim kupcima omogućavamo jednostavan pregled i kupnju proizvoda iz našeg asortimana putem ovih internet stranica. Pozivamo Vas da posjetite našu web trgovinu i postanete članom Programa vjernosti. Kod nas možete odabrati namještaj ili detalje koji će osvježiti Vaš dom, suvremenog ili vintage dizajna renomiranih proizvodača. Uživajte u bogatoj ponudi pristupačnih proizvoda izvanredne kvalitete i dizajna. Učinite narudžbu prema vlastitim prioritetima i željama; naručene predmete ćemo Vam dostaviti do vrata što je brže moguće putem pošte. Pobrinuti ćemo se da odabrani predmeti stignu neoštećeni.

Cijena poštarine

Cijene dostave vrijede na području cijele Hrvatske, a pošiljke dostavlja GLS.

Dostava je u većini slučajeva 48 sati, iznimno 72 sata (ovisno o potvrdi narudžbe), osim za otoke i mala mjesta, gdje se roba dostavlja u nekoliko navrata tjedno. Dostava se obavlja radnim danima od ponedjeljka do petka. Cijena dostave je fiksna i iznosi 35 HRK po paketu.

Naplata webshop

Webshop naplata je moguća jednokrano i to kreditnim karticama i pouzećem (plaćanje kod preuzimanja robe, na adresi dostave).

Naplata u trgovinama

Obročno plaćanje moguće je samo u našim trgovinama. Uvjeti obročnog plaćanja:

 • PRIVREDNA BANKA ZAGREB
  • Maestro: 3 - 6 rata, minimalni iznos 300 HRK s počekom od 30 dana
  • Visa: 3 - 6 rata, minimalni iznos 300 HRK s počekom od 30 dana
  • American Express: 2 - 6 bez naknada i kamata
 • RAIFFEISEN BANK
  • Maestro, MasterCard, VISA i VISA ELECTRON: 2 - 3 rate, bez naknada i kamata
  • Maestro, MasterCard, VISA i VISA ELECTRON: 4 - 36 rata s kamatom, minimalni iznos 500 HRK
 • SPLITSKA BANKA
  • MasterCard, Visa: 2-12 rata bez kamata, minimalni iznos 500 HRK
 • ERSTE BANK
  • Diners Club INTERNATIONAL: 2 - 6 rata bez kamata
 • ZAGREBAČKA BANKA
  • Maestro: do 12 rata, minimalni iznos 300 HRK
  • MasterCard: do 12 rata, minimalni iznos 500 HRK
  • Visa Avenue Mall: do 12 rata, minimalni iznos 500 HRK

Sigurnost

Pri kupnji na Home Sweet Home internetskoj trgovini ste potpuno sigurni. Sva podatkovna komunikacija između naše internetske trgovine i Vašeg internet preglednika je enkriptirana i potpuno sigurna. Sve informacije, poput broja kreditne kartice, Vašeg imena i ostalih osobnih podataka su sigurno pohranjene, na način da niti jedna osoba nije s njima upoznata. S Vašim podacima upravlja provjeren automatizirani sustav naplate.

Home Sweet Home se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Home Sweet Home-a i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Općenite informacije o ovom web-mjestu

Dragi korisnici, Home Sweet Home stranica je izrađena s namjerom da Vam olakša uvid u našu ponudu na što brži i jednostavniji način, bilo gdje, bilo kada i bilo kojom brzinom internetske veze. Posebna pozornost je posvećena dizajnu, kvaliteti izrade i pristupačnosti ovih web-stranica. Stranice www.homesweethome.hr zadovoljavaju najviše standarde primjenjive pri izradi internetskih stranica. Pristup svim sadržajima stranice moguć je s Vašeg osobnog, prijenosnog ili tablet računala, kao i pametnog telefona spojenog na internet. Ove stranice su prilagođene za prikaz na svim modernim internetskim preglednicima i za standardnu razlučivost ekrana.

Prava na uporabu materijala na ovom web-mjestu pridržava tvrtka RIBARIĆ d.o.o. i oni ne smiju biti upotrebljeni bez izričitog pristanka tvrtke. Sve moralne obaveze proizlaze iz prethodno navedene napomene. Svi zaštitni znaci su vlasništvo njihovih uvaženih vlasnika. Tvrtka RIBARIĆ d.o.o. ne može biti odgovorna za točnost podataka na ovoj internetskoj stranici, stoga ih koristite na vlastitu odgovornost.

Odredbe i uvjeti

Poštovani, odredbe i uvjete uporabe možete preuzeti kao PDF dokument:

Plaćanje

Primamo sljedeće kartice: MasterCard, Visa, American Express.

Zaprimanje potvrda narudžbe

Primit ćete e-mail potvrdu primitka narudžbe čim ste naručili. Molimo da ju sačuvate jer se od Vas mogu tražiti informacije iz nje. Ako ne primite ovaj e-mail obratite nam se na info@homesweethome.com.hr, tako da možemo istražiti i potvrditi da je Vaša narudžba poslana uspješno.

Cijene

Cijene koje su navedene su na web stranici uključuju trenutnu stopu PDV-a. Zadržavamo pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku.

Iznos cijene je promjenjiv, uključujući sve promjene u stopi PDV-a.

Prikazivanje proizvoda

Uloženo je mnogo truda za točni prikaz svake stavke, no usprkos tome mogu se pojaviti male varijacije.

Sve mjere su okvirno navedene i reprodukcija boja je točna onoliko koliko to dopuštaju fotografski i izdavalački procesi.

Imajte na umu da može biti varijacije u bojama ovisno o kalibraciji i postavkama pojedinih ekrana.

Autorsko pravo

Sva prava, uključujući autorska prava, na ovim stranicama su u vlasništvu tvrtke Ribarić d.o.o.

Svako korištenje ove web stranice ili njezinog sadržaja, uključujući kopiranje ili skladištenje u cijelosti ili djelomično, osim za svoju osobnu, nekomercijalnu uporabu, zabranjena je bez dopuštenja tvrtke Ribarić d.o.o. Ne smijete mijenjati, distribuirati ili ponovno postavljati ništa na ovoj web stranici u bilo koju svrhu.

Dobno ograničenje

Artikle prodajemo samo odraslim osobama (tj. onima u dobi od 18 godina na više). Ako ste mlađi od 18 godina, možete koristiti ovu web stranicu samo uz sudjelovanje roditelja ili skrbnika.

Po zakonu ne smijemo prodati noževe, proizvode koji sadrže alkohol ili proizvode koji sadrže duhan osobama mlađim od 18 godina. Davanjem narudžbe potvrđujete da ste punoljetni. Protuzakonito je kupiti zabranjene proizvode ako ste mlađi od 18 godina ili za nekoga tko je mlađi.

Sigurnosni propisi

Svi proizvodi su u skladu s odgovarajućim sigurnosnim i potrošačkim propisima. Igračke su u skladu sa sigurnosnim propisima i nose znak CE kada je to prikladno. Bit ćete obavješteni ukoliko je proizvod povučen iz prodaje iz bilo kojeg razloga.

Dostupnost

Svi artikli ovise o raspoloživosti.

Obavijestiti ćemo Vas, čim je prije moguće, ako roba koju ste naručili nije dostupna.

Poništenje

Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u Zakonu o zaštiti potrošača, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 14 dana.

Ako želite otkazati narudžbu možete to učiniti kontaktiranjem naše korisničke podrške e-mailom na info@homesweethome.com.hr ili nas nazovite na (01) 466 88 77, koja će Vas rado savjetovati o procesu.

Povrat

Ako niste zadovoljni s proizvodom iz bilo kojeg razloga, povrat je moguć (u originalnom pakiranju) u roku od 14 dana od dana primitka robe, a mi ćemo Vam ga zamijeniti ili vratiti novac. Žao nam je što je poštarina nastala pri isporuci robe za vas izravni trošak, a ne može biti vraćena. U slučaju otkazivanja narudžbe, a prije pruzimanja robe od strane GLS-a, niste dužni platiti poštarinu.

Specijalne narudžbe i personalizirani predmeti mogu biti vraćeni ili zamijenjeni samo ako su u kvaru. Vi ćete biti odgovorni za sve troškove vraćanja robe te ćete isto tako biti odgovorni za tu istu robu dok ne dođe u naše skladište. Preporučujemo da sačuvate poštansku potvrdu koju ćete dobiti prilikom povratka robe kao dokaz. Povrat novca ili zamjena robe će biti obavljena što je prije moguće nakon primitka povrata. Naša adresa je: Capraška 6, 10 000 Zagreb

Jamstvo i servis

Jamstvo za svaki proizvod je istaknuto na ovjerenom jamstvenom listu koji se isporučuje s proizvodom. Reklamacija na neispravan proizvod ostvaruje se prema uvjetima navedenima u jamstvenom listu proizvoda. Za servis je potrebno kontaktirati našu korisničku podršku i dogovoriti detalje oko dostave robe na servis.

Odricanje od odgovornosti

Ribarić d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz web stranice ili je na bilo koji način vezana uz korištenje ove web stranice, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove web stranice.

Ribarić d.o.o. nastoji provjeriti točnost informacija na ovoj stranici. Međutim, Ribarić d.o.o. ne jamči da će ti podaci biti bez pogreške i da informacije, proizvodi i usluge objavljeni na ovoj web stranici mogu sadržavati netočnosti i tipološke pogreške.

Web stranica

Napravljeni su veliki napori kako bi se osiguralo da je ova web stranica osigurana od virusa i nedostataka, međutim, to ne može biti u potpunosti zajamčeno.

Tvrtka Ribarić d.o.o. neće biti odgovorana za bilo koji osobni gubitak ili štetu koja bi mogla nastati kao posljedica neuspjeha zaštitite Vaše lozinke ili računa s Vaše strane. Vi ste odgovorni za povjerljivost vaše lozinke i računa i svih aktivnosti koje se odvijaju pod Vašim računom.

Tvrtka Ribarić d.o.o. neće biti odgovorna za bilo koji osobni gubitak ili štetu računalne opreme koja bi mogla nastati kao posljedica korištenja ove web stranice.

Nadležnost

Ova web stranica, njen sadržaj i bilo koji ugovor nastao kao rezultat korištenja ove stranice su uređeni i tumačeni u skladu s hrvatskim zakonom.

Ako imate bilo kakvih pitanja o bilo kojem aspektu Home Sweet Home Web Shopa molimo da nas kontaktirate:

 • Ribarić d.o.o.
 • Broj sudskog registra: 080007851
 • Porezni broj (OIB): 44610057862
 • E-mail: info@homesweethome.com.hr
 • Adresa sjedišta: Capraška 6, 10 000 Zagreb, Hrvatska

Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste, bez navođenja razloga, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom linku.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

U slučaju jednostranog raskida Ugovora, izvršit ćemo povrat novca koji smo primili od krajnjeg korisnika, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je krajnji korisnik izvršio uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Troškove povrata robe krajnji korisnik obavezan je snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Krajnji korisnik može se obratiti na email adresu info@homesweethome.com.hr radi pribavljanja obavijesti o načinu vraćanja proizvoda.

Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Pravo na jednostrani raskid ugovora isključeno je u slučajevima navedenima člankom 74. Zakona o zaštiti potrošača. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.